BACK TO THE PEDAL WITH symbIoTe

BACK TO THE PEDAL WITH symbIoTe

Category : Highlights , News

IoTLab@FER, Sindikat biciklista i A1 pozivaju sve studente i zaposlenike u četvrtak 11. listopada 2018. na prezentaciju i demonstraciju dvije jedinstvene mobilne aplikacije namijenjene biciklistima i pješacima u gradu Zagrebu:

  • symbIoTe SMEUR Green Routing App: mobilna aplikacija za usmjeravanje biciklista i pješaka “zelenim rutama” s nižim zabilježenim zagađenjem zraka i uz preferiranje korištenja biciklističkih staza.
  • CUPUS Crowdsensing App: mobilna aplikacija za praćenje parametara okoliša (npr. temperatura, buka, koncentracija plinova CO i NO2) i dijeljenje senzorskih podataka prikupljenih pametnim telefonima i nosivim senzorskim čvorovima za mjerenje koncentracija plinova i atmosferskih prilika.

Obje aplikacije razvijene su za operacijski sustav Android i dostupne su na platformi Google Play, a nastale su u okviru H2020 projekta symbIoTe koji razvija interoperabilna IoT rješenja s fokusom na pametne gradove.

Demonstracija aplikacija će se održati u Auli FER-a 11. listopada 2018. od 10 do 17 sati. Svratite do nas u pauzi predavanja i sudjelujte u inicijativi BACK TO THE PEDAL WITH symbIoTe kako bismo zajedno utjecali na poboljšanje uvjeta za sve bicikliste i pješake u gradu Zagrebu.