Voditeljica laboratorija dobitnica Nagrade za znanost FER-a

Voditeljica laboratorija dobitnica Nagrade za znanost FER-a

Category : Vijesti

U petak, 20. studenoga 2020. godine, proslavljen je Dan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na prigodnoj svečanosti dodijeljena su brojna priznanja i nagrade najuspješnijim studentima i djelatnicima Fakulteta.

Voditeljica laboratorija prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko dobitnica je Nagrade za znanost Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva u kategoriji 1. djelatnicima Fakulteta u znanstveno-nastavnom zvanju za iznimno postignuće u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodnih pet godina, a posebno za razvijene raspodijeljene algoritme i primijenjena decentralizirana rješenja u području Interneta stvari.

Osim profesorice, nagrađen je i novi član laboratorija Ivan Čilić, mag. ing. prvom nagradom Ericssona Nikole Tesle za najbolji studentski rad u području informacijsko komunikacijskih tehnologija za rad pod naslovom “Raspoređivanje izvođenja usluga Interneta stvari u raspodijeljenoj računalnoj okolini” proizašao iz diplomskog rada pod mentorstvom prof. dr. sc. Marija Kušeka, te još jedan član našeg matičnog Zavoda.

Više informacija je dostupno ovdje.


(Prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko u sredini, Ivan Čilić, mag.ing., lijevo)