Javno predstavljanje projekta IoT4us

Javno predstavljanje projekta IoT4us

Tags :

Category : Vijesti

U četvrtak 30. lipnja 2022. godine organizirali smo javno predstavljanje projekta IoT4us na kome su sudjelovali brojni gosti iz industrije, akademske zajednice i studenti.

Nakon uvodnih riječi voditeljice projekta prof. dr. sc. Ivane Podnar Žarko, članovi istraživačkog tima su prezentirali svoj rad i rezultate. Poslijedoktorand dr. sc. Petar Krivić i asistent Ivan Čilić su predstavili rješenje za primjenu računalnih sredstava na rubu mreže (edge computing) u području Interneta stvari. Zatim je asistentica Katarina Mandarić prezentirala korištenje inteligentnih programskih agenata u pametnom prostoru Interneta stvari za postavljanje ambijentalnih uvjeta prema preferencijama svih prisutnih korisnika u prostoru. Prezentaciju o sigurnosti, tj. osiguravanju administracijskih sučelja IoT uređaja održao je asistent Karlo Slovenec. Događaj je nastavljen prezentacijom asistenta dr. sc. Denisa Salopeka o brzom i energetski učinkovitom filtriranju paketa, a ovaj dio događaja zatvorio je asistent Federico Matteo Benčić prezentacijom o prilagođavanju mreža raspodijeljenih glavnih knjiga za okruženja s ograničenim resursima.

Nakon radnog ručka, događaj je nastavljen na Zavodu za telekomunikacije, gdje su goste dočekali članovi laboratorija IoTLab i studenti koji su demonstrirali odabrana praktična rješenja razvijena u okviru IoTLab-a kroz diplomske i završne radove te projekte na kolegiju Internet stvari. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Fotografije s događaja dostupne su na web-stranici projekta.